Copii din Parohia Movila Miresii, în tabără de-o zi, în Municipiul Brăila și stațiunea Lacu Sărat

15 tineri din grupul catehetic ”Sfântul Stelian Paflagonul”, din cadrul Parohiei Movila Miresii, luni, 23 august 2021, au fost beneficiarii programului eparhial de tabere, desfășurat în Arhiepiscopia Dunării de Jos pe parcursul acestei veri.
Copiii, însoțiţi de preotul paroh Bogdan Ionescu, au vizitat în Municipiul Brăila, Catedrala ”Nașterea Domnului”, supranumită și ”Catedrala Libertății”, apoi Biserica ”Buna Vestire” și Mănăstirea ”Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din stațiunea Lacu Sărat, unde, prin bunăvoința maicii starețe, au vizitat muzeul etnografic și celelalte spații ale ansambului monahal.
În timpul vizitei, copiii au aflat diferite informații despre istoricul, arhitectura şi alte elemente care definesc locurile vizitate, a declarat despre acest eveniment părintele consilier Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
Ajunşi la Așezământul social-filantropic ”Sf. Pantelimon” – Lacu Sărat, copiii din comuna brăileană Movila Miresii au avut bucuria de a se întâlni cu Înaltpreasfințitul Părinte Casian, care, pentru câteva ore le-a fost gazdă, ghid şi îndrumător în spațiul natural și primitor al Așezământului. Copii au primit din partea Părintelui Arhiepiscop cărţi de rugăciune, câteva volume realizate cu articole ale tinerilor din eparhie, apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, o ediție a Noului Testament și iconițe, a mai precizat preotul Rareș Bucur.
În replica, grupul catehetic a oferit chiriarhului Dunării de Jos un buchet de flori și un portofoliu cu imagini şi însemnări ale grupului de la numeroasele programe desfăşurate în parohie.
De asemenea, potrivit sursei amintite anterior, copiii s-au plimbat pe marginea Lacului Sarat și au fost implicați într-o serie de activități sportive, jocuri recreative și diverse concursuri tematice.

Foto Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos