Amenzi de mii de lei pentru brăilenii care nu respectă curățenia pe domeniul public

În perioada 20–27.07.2021, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, poliţiştii locali constatând şi aplicând 162 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 97.505 lei.
Pe linia păstrării curățeniei în Municipiul Brăila, polițiștii locali, în perioada analizată, au depistat şi sancţionat 16 persoane, cu amenzi în valoare de 9.500 lei conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public, precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz) au fost depistate și sancţionate contravenţional 4 persoane, cu amenzi în valoare de 4.000 lei.
Astfel, un brăilean s-a ales cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru depozitarea pe stradă a unor obiecte de uz casnic vechi, respectiv pe domeniul public, în loc neautorizat.
Cu amendă în valoare de 1.000 lei a fost sancționată și o altă persoană care a fost depistată de polițiștii locali în timp ce arunca un ambalaj de carton și mucuri de țigări pe domeniul public, în loc neautorizat.
Tot cu amendă în valoare de 1.000 lei a fost sancționată și o altă persoană care a fost surprinsă aruncând o sacoșă din plastic, plină cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.
Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, politistii locali brăileni au depistat şi sancţionat contravențional 7 persoane, cu amenzi în valoare de 4.500 lei.
De asemenea, pentru circulația și staționarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulația pietonilor sau degradând trotuarul, pe scuaruri și insule pentru dirijarea circulației, în alveole și în stațiile mijloacelor de transport în comun, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 3 persoane, cu amenzi în valoare de 500 lei.
Pentru fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului conform Legii nr. 349/2002 modificată de Legea nr. 15/2016, au fost depistate și sancționate contravențional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 200 lei.