La mulți ani Serviciului de Ambulanță Județean Brăila!

Miercuri, 28 iulie 2021, Serviciul de Ambulanță Român a împlinit 115 ani de existență.
În fiecare an, la data de 28 iulie, românii aniversează Ziua Națională a Ambulanței din România.
Câți dintre brăileni nu au apelat, în anumite clipe disperate, la Serviciul de Ambulanță Județean Brăila? Cu siguranță, mulți, foarte mulți dintre noi, așteptând cu sufletul la gură, salvarea. Salvarea la propriu, cât și la figurat, medicii, asistentele, brancardierii, ba chiar și soferii de pe ambulanțe fiind gata mereu să intervină pentru a salva vieți.
Uneori chiar și cu riscul propriilor vieți. Cât este risc și cât este pasiune în această profesie? Cel mai bine înțelegem atunci când privim cum trec în fugă ambulanțele pe străzile din oraș, sau din județ, știind că undeva o viață îi așteaptă să fie salvată.
Pe soare, vânt, furtună sau zăpezi, acești oameni sunt gata să răspundă apelurilor disperate ale oamenilor, doar pentru că au depus un jurământ care îi obligă, doar pentru că au o profesie pusă în slujba cetățenilor.
Și pentru că astăzi este ziua lor, a celor ce și-au pus viața în slujba vieții, le mulțumesc cu respect și prețuire pentru fiecare moment în care au demonstrat și demonstrează că, mai înainte de toate, sunt Oameni.
La mulți ani Oameni cu suflete mari, la mulți ani vouă celor care dăruiți salvare și speranțe brăilenilor!

Sorina Ivan