APIA reamintește fermierilor că, până pe 20 iulie inclusiv, se pot înscrie în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor, într-un mesaj public, miercuri, 14 iulie 2021, că până la data de 20 iulie 2021 inclusiv, pot depune cererea de înscriere în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate pentru anul 2021.
Potrivit sursei citate, până miercuri, 14 iulie 2021, au fost depuse 7.148 cereri pentru o suprafață totală de 778,93 hectare, iar schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021 pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate, respectiv: ardei gras și/sau ardei lung; castraveți; tomate și vinete.
Cererile de înscriere în acest program, însoțite de documentele obligatorii, se depun personal sau se transmit prin mijloace electronice, fax, poștă sau e-mail la centrul județean/local unde solicitantul a depus cererea unică de plată pentru anul 2021 sau unde are domiciliul/sediul social sau în cadrul unității administrativ teritoriale unde are suprafața cultivată cea mai mare.
Beneficiarii sunt: producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător emis în temeiul Legii nr. 145/2014, valabil până la 31 decembrie 2021; persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016; producătorii agricoli persoane juridice.
Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/cultură/1.000 mp/beneficiar este de 2.000 euro și se acordă în lei.
Mai multe informații referitoare la accesarea măsurii privind susținerea producției de legume în spații protejate pentru anul 2021, Ghidul solicitantului, modelul cererii – tip și legislația, se regăsesc pe site-ul APIA: www.apia.org.ro, la secțiunea http://www.apia.org.ro/…/legume-in-spatii-protejate…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s