Programul Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila – Teatrul „Maria Filotti” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila organizează în perioada 16-18 iulie 2021, cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”.
Festivalul-concurs, ce se desfășoară sub semnul numelui celui înscris în Cartea de Aur a muzicii ușoare românești, George Grigoriu, are drept scop promovarea muzicii ușoare autentice, afirmarea și lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative în vederea plasării lor în elita muzicii ușoare românești și internaționale.
Evenimentul se desfășoară pe două secțiuni: concurs (21 de participanți din România, Bosnia Herțegovina, Italia, Polonia, Bulgaria, Kazahstan, Ungaria) și recitaluri susținute de artiști prestigioși ai genului, după cum urmează: Vineri, 16 iulie 2021 – Cezar Ouatu; Sâmbătă, 17 iulie 2021 – Luminița Anghel și Nico, Forever friends and music forever; Duminică, 18 iulie 2021 – Trupa Taxi.
Totodată, începând cu ora 18:00, participanții sunt invitați în Holul monumental al Teatrului „Maria Filotti” pentru a lua parte la prezentarea colecției, „Nebunul de alb” – o veritabilă paradă de modă, coordonată de designer Florentina Giol și degustare de vin sec, produs în Stațiunea de cercetare-dezvoltare pentru viticultură și vinificație Bujorul (vineri, 16 iulie 2021), momente urmate de o demonstrație de tango, sub îndrumarea Mirelei Roșu și Giorgio Panico, reprezentanți ai Scolii de tango Urquiza (sâmbătă, 17 iulie 2021) și respectiv prezentare și degustare prăjituri – Cofetăria Poem (duminică, 18 iulie 2021).
Nu vor lipsi din program nici interviurile cu invitații și concurenții, ce ne vor împărtăși, la cald, emoțiile și opiniile dar și tombolă cu 4 premii în fiecare seară, ai cărei câștigători vor fi extrași, în baza biletului de acces la eveniment și anunțați la scenă deschisă de prezentatorul evenimentului, Octavian Ursulescu.
Biletele pot fi achiziționate de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Piața Traian, nr. 2, de luni până joi (interval orar: 8:00-16:30), vineri (interval orar: 8:00-14:00), în limita locurilor disponibile.

Echipa CJCPCT Brăila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s