Ajutor de minimis pentru apicultori

Apicultorii s-au întâlnit vineri, 9 iulie 2021, cu ministrul Oros, supunându-i atenției problemele cu care se confruntă.
Ministrul Adrian Oros a participat vineri la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai asociațiilor și federațiilor din sectorul apicol din țară. Între temele aflate pe agenda discuțiilor s-a aflat și posibilitatea acordării unui ajutor de minimis pentru apicultori, având în vedere dificultățile întâmpinate de sectorul apicol din cauza condițiilor hidrometeorologice din primăvara acestui an.
Referitor la acest subiect, ministrul Adrian Oros a transmis celor prezenți că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va analiza posibilitatea acordării unei scheme de ajutor de minimis pentru sectorul apicol în limita prevederilor bugetare alocate MADR pentru anul 2021.
Apicultorii au expus, în timpul discuțiilor de vineri, principalele probleme cu care se confruntă, respectiv valorificarea produselor, concurența neloială din piață, etichetarea mierii și a produselor apicole.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s