Începând cu 1 iulie 2021, certificatul digital Covid este disponibil în UE. Certificatul digital NU este un document obligatoriu la trecerea frontierei

Începând cu data de 1 iulie 2021, certificatul digital privind Covid este disponibil în Uniunea Europeană. Certificatul digital al UE privind COVID va facilita libera circulație a cetățenilor în UE, în condiții de siguranță, pe durata pandemiei de COVID-19.
Poliția de Frontieră Română a anunțat joi, 1 iulie 2021, într-un mesaj public, faptul că este pregătită să asigure verificarea autenticității și valabilității certificatelor digitale adoptate la nivelul UE.
„Începând de astăzi, polițiștii de frontieră verifică autenticitatea și valabilitatea certificatelor digitale pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19.
Certificatul poate fi prezentat, la intrarea în România sau în oricare alt stat membru al Uniunii Europene, atât în format digital, pe un dispozitiv mobil, cât și tipărit pe hârtie.
Certificatul digital NU este un document obligatoriu la trecerea frontierei, însă cu ajutorul lui, persoanele care s-au vaccinat anti COVID-19, cele care s-au recuperat după această afecțiune sau cele ce dețin un rezultat negativ la testarea COVID-19 pot dovedi situația lor epidemiologică, într-o modalitate operativă. Mai multe detalii la: https://bit.ly/3As44Qa.”

Certificatul digital al UE privind COVID conține informații esențiale necesare, cum ar fi numele, data nașterii, data emiterii, informații relevante cu privire la vaccin/test/vindecare și un identificator unic.
Certificatul digital privind COVID ar trebui să faciliteze libera circulație în interiorul UE, dar nu va fi o condiție obligatorie pentru libera circulație, care este un drept fundamental în Uniunea Europeana.

Foto Fb. Poliţia de Frontieră Română

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s