Moțiunea de cenzură inițiată de PSD a picat. Guvernul Cîțu rămâne la putere!

Camera Deputaților și Senatul au dezbătut și votat marți, 29 iunie 2021, în ședință comună, prima moţiune de cenzură iniţiată de PSD, respectiv 156 deputați și senatori, împotriva guvernului actual condus de premierul Florin Cîțu. Moțiunea de cenzură intitulată “România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu” nu a trecut, fiind votată doar de 201 parlamentari. Ca să treacă, ea ar fi avut nevoie să fie votată de 234 de senatori și deputați.
La scurt timp după votul din Parlament, premierul Florin Cîțu a declarat pe facebook:

„Eșec previzibil al Alianței PSD – AUR! Moțiunea de cenzură împotriva acestui Guvern a picat. O moțiune de fațadă, în care nici Marcel Ciolacu nu a crezut, măcar. Românii doar asta trebuie să știe! Guvernul pe care îl conduc va lua în continuare cele mai bune măsuri, va face investiţii, va face reforme! Rămân cel mai mare inamic al PSD. ”

La rândul său, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a declarat, tot pe facebook, imediat după vot:

„Așa cum am spus încă de la depunerea moțiunii de cenzură, acest demers al PSD s-a dovedit a fi doar un balon de săpun. Moțiunea de cenzură a fost respinsă, la o diferență foarte mare, adică 201 voturi, față de 234 cât erau necesare pentru a trece. Ca președinte al Partidului Național Liberal, am propus în coaliție să fim prezenți la moțiune și să nu votăm, iar propunerea mea a fost aprobată, și s-a văzut astăzi că niciun parlamentar al coaliției nu a votat această moțiune de cenzură. Coaliția guvernează în continuare și vom aplica programul de guvernare pe care ne-am angajat să îl punem în practică, în fața românilor și a Parlamentului.”

Foto Fb. Florin Cîţu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s