Ludovic Orban: „Toate proiectele importante pentru Brăila au înregistrat progrese cât timp am condus Guvernul României și înregistrează, în continuare, progrese.”

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat vineri, 18.06.2021, la Brăila, că toate proiectele importante din acest județ s-au întâmplat, în mare parte, și în timpul mandatului său de Prim-ministru, între acestea înscriindu-se Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila, cât și câteva drumuri expres importante pentru zona Brăila-Galați.

„PNL e principalul partid de guvernământ, deci are posibilitatea să susțină Brăila și cea mai clară și evidentă modalitate este susținerea și finanțarea proiectelor importante din Brăila, iar multe dintre ele știți că s-au întâmplat, în mare parte, și în mandatul meu. Toate proiectele importante pentru Brăila au înregistrat progrese cât timp am condus Guvernul României și înregistrează, în continuare, progrese. Aici nu este vorba numai de Podul de la Brăila. Este vorba de Drumul Expres Brăila – Galați, pe care este deja semnat contractul de proiectare și execuție. Este vorba de Drumul Expres Brăila – Buzău și de Drumul Expres Brăila – Focșani, pentru care sunt semnate contracte de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Este vorba de Drumul Expres spre Tulcea și Constanța.”

Ludovic Orban

Președintele PNL consideră că dezvoltarea infrastructurii rutiere în zona Brăila – Galați va pune cele două județe pe harta transportului rutier, generându-se astfel și dezvoltarea celor două județe.
„Aceste proiecte ce vor face? Practic, vor deschide arealul metropolitan Brăila – Galați și vor pune pe harta transportului rutier Brăila și Galațiul. Această deschidere va genera un potențial de dezvoltare economică, va crea atractivitate mult mai mare pentru investitorii privați, care vor să investească în Brăila și-n Galați, și implicit va genera noi capacități de producție, noi investiții, noi locuri de muncă pentru a permite dezvoltarea Județului Brăila. Acesta este lucrul cel mai important pe care trebuie să-l facem, și pe care îl facem.”
Ludovic Orban, în finalul abordării acestui subiect, a mai punctat încă o dată importanța dezvoltării investițiilor în infrastructură ce ar genera, după părerea sa, dezvoltarea zonei în cauză: „Întâi, vin investițiile în infrastructură, după aceea șansa de a veni investiții private crește, și vor veni și investițiile private. Deja, veți vedea că o să înceapă să vină!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s