Demiterea fostului șef al ISJ Brăila, Cătălin Canciu, catalogată ca fără temei de Ludovic Orban, președintele PNL

Demiterea neașteptată a fostului Inspector Școlar General, Cătălin Canciu, președintele Organizației Municipale PNL Brăila, a fost catalogată fără temei, de Ludovic Orban, președintele PNL, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul partidului din Municipiul Brăila, vineri, 18 iunie 2021.

„Demiterea sa, eu, personal nu o înțeleg. Nu există nici un temei pentru această decizie de demitere. Eu apreciez, în mod deosebit, activitatea profesională a domnului Canciu și consider că este o nedreptate decizia de a fi schimbat din funcția de Inspector Școlar General.”

Ludovic Orban

Tot în cadrul aceleiași întâlniri cu jurnaliștii, președintele PNL l-a lăudat pe Cătălin Canciu, subliniind faptul că îl apreciază din punct de vedere profesional, amintind totodată și că acesta s-a înscris în PNL la invitația sa.
„Îl cunosc pe dl Canciu înainte de a fi membru al PNL. Am colaborat cu dl Canciu, în perioada în care era Inspector Școlar General și când a fost demis abuziv, dacă vă aduceți aminte, de Guvernul PSD. Și a și reușit să câștige în instanță 2 procese. Am comunicat permanent și i-am apreciat profesionalismul. Repet aceste lucruri se întâmplau înainte ca dl Canciu să fie membru PNL.
Eu l-am invitat pe dl Canciu să se înscrie în PNL, nu e un secret, împreună cu dl Ioniță și cu dna deputat Antoneta Ioniță. Ni s-a părut un om extrem de serios, un bun profesionist și un om de calitate, care să întărească rândurile Partidului Național Liberal. Numirea sa ca Inspector Școlar General a fost o numire bazată pe o adevărată experiență profesională, bazată pe calitățile pe care le are și pe capacitatea de a conduce Inspectoratul Școlar General.”

Întrebat dacă a discutat cu actualul ministru al Educației, liberal și acesta, pe tema demiterii lui Cătălin Canciu, Ludovic Orban a invocat confidențialitatea privind discuțiile în particular.
Ca o concluzie a acestui subiect, Ludovic Orban a mai declarat: „Din punctul meu de vedere, nu există niciun motiv pentru această decizie de schimbare a domnului Canciu din funcția de Inspector Școlar General.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s