Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului!

Renate Weber a fost revocată, miercuri, 16 iunie 2021, de Parlament din funcția de Avocat al Poporului, cu 247 voturi „pentru” și 32 voturi „împotrivă”.
„Parlamentul a votat astăzi revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.”, a anunțat, miercuri, 16 iunie 2021, într-un mesaj public pe o rețea de socializare Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților din România.
Acesta a mai spus că decizia în cauză: „Este o decizie angajată de PNL și de coaliția parlamentară pentru readucerea instituției Avocatului Poporului la rolul său constituțional.”
Ludovic Orban a mai anunțat faptul că procedura de numire a unui nou Avocat al Poporului va fi demarată săptămâna viitoare: „Săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului, o procedură care este prevăzută în Constituție și în regulamentele comune ale celor două Camere.”
Pe surse se vehiculează ca noul Avocat al Poporului va fi Fabian Gyula (UDMR), lector al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Pe de altă parte, PSD a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională (CCR) decizia de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s