Sfințirea bisericii din satul Ionești, comuna Cireșu, prilej de sărbătoare spirituală

Sâmbătă, 12 iunie 2021, la sfinţirea bisericii din satul Ioneşti, comuna Cireşu, judeţul Brăila, cu hramurile ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi ”Toţi Sfinţii Români, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de însuși Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.
După cum ne-a informat public părintele consilier Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, programul a debutat în satul Ioneşti cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi din cadrul Protopopiatului Făurei, judeţul Brăila, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a ctitorilor şi a autorităţilor locale, precum şi a credincioşilor din parohie şi din împrejurimi veniţi special din alte localităţi pentru a participa la acest mare eveniment spiritual.

„În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a explicat sensurile duhovniceşti ale sfinţirii bisericii, arătând totodată contribuţia majoră a satului românesc la devenirea istorică a poporului român, care a constituit şi încă mai constituie un izvor al spiritualităţii, al culturii şi al tradiţiilor.”, a mai spus părintele consilier Rareș Bucur.
Cu acest prilej, un grup de elevi din localităţile Cireşu şi Batogu, îmbrăcaţi în portul tradiţional al zonei, au interpretat pentru cei prezenți la eveniment mai multe cântece religioase şi patriotice.
După Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit slujba de târnosire a Bisericii ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi ”Toţi Sfinţii Români”. Totodată, un credincios din municipiul Brăila care a sprijinit lucrările de zidire şi înfrumuseţare ale bisericii a primit din partea ierarhului Dunării de Jos, distincţia eparhială ”Vrednicia Andreiană”.
Evenimentul din Ionești s-a încheiat cu săvârşirea unui Parastas în cimitirul satului.

Foto Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s