Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a oficiat slujba de sfințire a două edificii importante din Parohia Ianca I

Două edificii parohiale, Altarul de vară, cu hramul „Sf. Ioan Evanghelistul”, şi Așezământul social-filantropic, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, din Parohia Ianca I, Preot paroh Cristi Cosmin Ion, au fost sfințite sâmbătă, 12 iunie 2021, în Județul Brăila.
Slujba de sfințire a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența primarului localității Ianca, George Fănel Chiriță, a reprezentaților unor instituții publice locale și a numeroși credincioși.
„Arhipăstorul Dunării de Jos a inaugurat astăzi acest Centru parohial din Ianca, în prezenţa preoţilor de la parohiile învecinate, a oficialităţilor locale, a tinerilor participanţi la programele parohiale şi a credincioşilor din localitate.”, a spus într-un mesaj public, părintele consilier Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a oferit diplome celor care au sprijinit lucrările de construcţie şi de amenajare a celor două edificii parohiale, în semn de apreciere şi recunoştinţă.
„În cadrul acestui Centru parohial, cu sprijinul unor profesori voluntari, sunt desfăşurate activităţi social-filantropice şi programe cultural-educative la care participă numeroşi copii şi elevi din localitate.
De câţiva ani, parohia reuşeşte prin acest centru să desfăşoare cu succes, într-un cadru primitor şi generos, programul catehetic naţional „Hristos împărtăşit copiilor”, dar şi să participe la celelalte programe catehetice implementate de Patriarhia Română şi Arhiepicopia Dunării de Jos.”, a mai spus părintele consilier Rareș Bucur.

Foto Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s