14 iunie, Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge. ”Donează sânge și lumea va continua să pulseze!”

Astăzi, 14 iunie, în întreaga lume se celebrează Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge. În fiecare an, există o zi specială dedicată donatorilor de sânge pentru a puncta importanța donării de sânge, organizându-se, la nivel global și național, diferite evenimente în acest sens. Evenimentul de anul acesta, anunță Federația SANITAS, se desfășoară sub sloganul: ”Donează sânge și lumea va continua să pulseze!”
„Federatia SANITAS organizează campanii de informare și sprijină constant orice inițiativă care contribuie la creșterea numărului de donatori, în special la recrutarea donatorilor tineri care conștientizează că gestul lor oferă celor bolnavi o șansă la viață.
Sunt mulți cei care au nevoie de sânge: persoanele care suferă intervenții chirurgicale, bolnavii de cancer, copiii cu anemie severă, femeile cu complicații ale sarcinii, persoanele cu traumatisme severe datorate unor accidente.
Din nefericire, deși în ultimii ani în România numărul donatorilor este în creștere, există un număr mic de donatori comparativ cu cei din celelalte ţări ale U.E. Numai 1,7% dintre români donează sânge, sub jumătate din cât este necesar.”, se specifică într-un mesaj public al federației.
Totodată, reprezentanții Federației SANITAS îndeamnă cetățenii să doneze sânge pentru a salva vieți: „Așadar, donați sânge! Donând sânge, puteți salva vieți! Din cantitatea de sânge donată o singură dată se pot extrage elementele care pot salva viețile a trei pacienți.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s