Nepăstrarea curățeniei Brăilei, sancționată de polițiștii locali cu amenzi usturătoare

În perioada 01 – 08.06.2021, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010.
Ca urmare, poliţiştii locali au constatat şi aplicat 125 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 61.180 lei.
Pe linia păstrării curățeniei în Municipiul Brăila, în perioada analizată, polițiștii locali au depistat şi sancţionat 12 persoane, cu amenzi în valoare de 12.000 lei, conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public, precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz) au fost depistate și sancţionate contravenţional 2 persoane, cu amenzi în valoare de 2.000 lei. Astfel, o persoană din Brăila a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, aceasta fiind depistată aruncând gunoi menajer dintr-o găleată din plastic pe domeniul public, în loc neautorizat.
Cu amendă în valoare de 1.000 lei a fost sancționat și un alt brăilean, pentru depozitarea gunoiului menajer în fața imobilului său, dar pe domeniul public, în loc neautorizat.
Totodată, pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravențional 9 persoane, cu amenzi în valoare de 9.000 lei.
Pentru degradarea sau murdărirea mobilierului urban și a jocurilor din parcuri, zone verzi, amplasate pe raza municipiului Brăila, a fost depistat și sancționat contravențional un brăilean, cu amendă în valoare de 1.000 lei, el fiind depistat în timp ce arunca var lavabil în canalizarea din dreptul imobilului său, murdărind carosabilul.
De asemenea, pentru depozitarea deșeurilor de orice natură, produse în gospodării proprii, în capacitățile de colectare aparținând asociațiilor de proprietari, sau în coșurile stradale, sau în alte capacități de colectare conform H.C.L.M.Brăila nr. 509/2019, au fost depistate și sancționate contravențional 5 persoane, cu amenzi în valoare de 1.100 lei.
Pentru accesul autovehiculelor în Parcul Monument în afara intervalului orar, cuprins între orele 22:00 – 09:00, conform H.C.L.M. Brăila nr. 399/2020, o persoană a fost depistată și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s