Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD): „Regimul fiscal intră, în sfârşit, în secolul 21, prin prima iniţiativă majoră de stopare a evaziunii fiscale a marilor corporaţii”

„Vestea zilei vine de la Londra, unde miniştrii de Finanţe ai ţărilor G7 au ajuns la acordul istoric pentru taxarea multinaţionalelor, printr-un impozit minim la nivel mondial pentru companii de 15%. Regimul fiscal intră, în sfârşit, în secolul 21, prin prima iniţiativă majoră de stopare a evaziunii fiscale a marilor corporaţii, în special din partea giganţilor digitali.”, susține europarlamentarul Mihai Tudose, într-o postare facută publică sâmbătă, 5 iunie 2021.
În ceea ce privește țara noastră, brăileanul Tudose este de părere că, la acest capitol, se află pe contrasens: „Din păcate, România e pe contrasens, din cauza guvernării aservite multinaţionalelor. O guvernare, constat cu îngrijorare, decuplată de la eforturile administraţiei Biden de soluţionare a marilor dosare, precum acesta, care trenau păgubos.
Globalizarea şi digitalizarea au creat condiţii propice evitării plăţii impozitelor tocmai de către beneficiarii revoluţiei tehnologice. E relevantă ştirea, de zilele trecute, despre impozitul Zero pe anul trecut al unei companii ce a obţinut profit de 315 miliarde de dolari, fiind înregistrată într-un paradis fiscal.”
Mihai Tudose își încheie opinia, punctând faptul că susține ideea ca impozitul, aferent marilor companii, să fie plătit în ţara în care acestea realizează profitul, și nu acolo unde îl declară: „Susţin ideea ca impozitul să fie plătit în ţara în care se realizează profitul, nu acolo unde e declarat. Nu putem decât să sperăm că guvernanţii României îşi vor reveni din caracteristica poziţie slugarnică. Dacă se mai poate scăpa de condiţia asta, odată ce ţi-ai asumat-o…”

Foto Fb. Mihai Tudose

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s