Cutremur la vârful ISJ Brăila. Demitere surpriză!

Începând cu data de 7 iunie 2021, Inspectoratul Școlar Județean Brăila va avea un nou inspector școlar general, acesta fiind Nicolae Cătălin Stănică, ce urmează să îl înlocuiască pe Cătălin Canciu, numit cu ceva timp în urmă la șefia ISJ Brăila.
Despre primirea acestei vești, Cătălin Canciu, președintele interimar al organizației municipale a PNL Brăila, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă, organizată vineri, 4 iunie 2021, de PNL Brăila: „Să știți că am fost mai surprins decât de gestul lui Liviu Pop, în 2017. Ieri, am fost la minister (n.r. Ministerul Educației). Am petrecut jumătate de zi la minister. Am fost special pentru activități curente din inspectorat, legate de buget, de finanțare. M-am întâlnit cu doi secretari de stat, cu doi directori din direcțiile ministerului. Nici un semn, nici o mișcare.”
În continuare, Canciu a mai spus: „La ora 16:30, am plecat din minister, odată cu încheierea programului. Am venit spre Brăila. Totul bine, fericit că mi-am atins obiectivele deplasării la București, și dimineață, la prima oră, eram în trafic, mă îndreptam spre inspectorat și m-a sunat secretara și avea o voce… tremura. Nu știam ce s-a întâmplat, și am întrebat-o. Mi-a spus: ”Ați fost demis”. Cum? Ce? Un lucru neașteptat. Chiar neașteptat!”
Și consilierul județean Alexandru Bucălău, secretar general interimar al PNL Brăila a comentat, la rândul său, pe marginea acestui subiect, tot în cadrul aceleiași conferințe de presă: „Acum am aflat că, defapt, nu este singura schimbare de astăzi la nivelul inspectoratelor școlare generale. Și la București a fost același eveniment, astăzi. Probabil, este o campanie la nivel național, vis-a-vis de alegerile ce vor urma, ceea ce nu mi se pare deloc democratic, liberal și normal.
Sincer, dacă mă întrebați pe mine, nu am avut știre de acest lucru că va urma să se întâmple. Nu sunt de acord cu el! Cred că ar trebui ca, mă rog, noi echipa liberală, indiferent de campania ce urmează și alegerile ce vor urma în toamnă, să fim o echipă, să ne spălăm rufele în familie și să nu avem atacuri la persoană vis-a-vis de colegi de-ai noștri. Încă o dată spun, nu sunt de acord și îmi pare rău că s-a ajuns aici!”