Ziua Internaţională a Copilului, aniversată în parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos

De 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, în diferite centre sociale şi parohii din Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Casian, au fost organizate mai multe activităţi religioase, cultural-artistice, educaţionale şi social-filantropice.
„Programele dedicate copiilor au început în multe parohii din Eparhia Dunării de Jos încă de duminică, după Sfânta Liturghie, când slujitorii Sfintelor Altare în cooperare cu profesori şi voluntari parohiali au oferit daruri celor mici şi i-au implicat pe aceştia în diverse şi multiple activităţi creative şi recreative.”, susține, într-un mesaj public, părintele consilier Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
O astfel de activitate s-a desfăşurat in data de 31 mai 2021, la Aşezământul Social-Filantropic eparhial „Sfântul Vasile cel Mare“, din municipiul Galaţi, activitatea organizată cu acest prilej intitulandu-se ”Ziua Internaţională a Copilului. Popasuri duhovniceşti, în amintirile copiilor”.
Acţiuni similare s-au desfăşurat şi în centrele de zi şi grădiniţele parohiale, dar şi în multe alte parohii ale Eparhiei Dunării de Jos, din judeţele Brăila și Galați.
Ziua de 1 Iunie este un moment premergător pentru viitoarele activități educaţionale, misionare şi social-filantropice care se vor desfăşura în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu prilejul aniversarii Duminicii Părinţilor şi Copiilor şi a hramului Mănăstirii Buciumeni, de Sărbătoarea Sfintei Treimi.

Foto Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s