Artistul plastic Dumitru Ștefănescu-Ștef a fost premiat la Festivalul Internațional de Artă Naivă – FIAN, din Brazilia

Artistul plastic brăilean Dumitru Ștefănescu-Ștef a obținut mențiune de onoare la Festivalul Internațional de Artă Naivă – FIAN, ediția a 3-a, desfășurat în localitatea Guarabira din Brazilia.
Ediția din acest an a acestui festival internațional are loc în perioada mai – decembrie 2021, și consta în organizarea unui concurs și a unei expoziții cu lucrările celor mai buni artiști naivi participanți. Organizatorii evenimentului sunt: Prefectura Municipiului Guarabira, Atelierul Adriano Dias și Secretariatul de Cultură și Turism.
S-au înscris în competiție 173 de artiști înregistrați din: Spania, Portugalia, Italia, Belgia, Argentina, Germania, România, Cuba, Uruguay, Finlanda și Turcia.
Dintre artiștii participanți, 144 au participat cu pictură, 12 cu broderie, 10 cu gravură pe lemn, 2 sculptură, 1 mozaic, 1 diorama, 1 colaj, 1 desen și 1 cu tehnică mixtă.
În urma deciziilor juriului competiției, au fost acordate 10 Mențiuni de Onoare, 5 pentru artiștii brazilieni și 5 pentru cei străini. Printre cei premiați este și artistul plastic brăilean Dumitru Ștefănescu-Ștef, personalitate marcantă în arta naivă contemporană, brăileanul participând cu lucrarea „Torentul”.

„Mă simt onorat pentru premiul acordat și reprezint cu cinste România la toate manifestările culturale, iar lucrările mele sunt donate în Muzeele lumii. Există o singură frumusețe care nu se ofilește odată cu trecerea anilor, este frumusețea interioară a sufletului fiecărui artist.”

Dumitru Ștefănescu-Ștef

În urma rezultatelor obținute, au fost selectate 110 lucrări care urmează a fi expuse în Muzeul Artei Naive din Guarabira, expoziția fiind deschisă până în decembrie 2021. În ediția din acest an, ceremonia de deschidere a expoziției va avea loc online.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s