Raluca Turcan: „Am decis astăzi să emitem un nou ordin de ministru referitor la procesul de evaluare a dosarelor de pensii”

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a anunțat că s-a decis emiterea unui nou ordin de ministru referitor la procesul de evaluare a dosarelor de pensii.
„Am decis astăzi să emitem un nou ordin de ministru referitor la procesul de evaluare a dosarelor de pensii, pentru că am constatat necesitatea reglementării rapide a anumitor aspecte care țin de datele din dosarele de pensii.”, a spus ministrul Muncii și Protecției Sociale, într-un mesaj făcut public miercuri, 26 mai 2021.
„Prin noul ordin de ministru – mai precizeaza Raluca Turcan – vom introduce obligativitatea ca toate datele care atestă factori suplimentari de constributivitate să fie introduse în dosare, de către casele județene de pensii, pentru a avea o bază de date completă, digitală.
În paralel cu procesul tehnic de digitalizare a informațiilor din dosare, continuăm procesul de elaborare a unei noi legi a pensiilor. Cel mai probabil în a doua jumătate a anului viitor, vom avea o legislație a sistemului de pensii care să aducă predictibilitate și echitate și care să permită recalcularea tuturor celor 5 milioane de pensii din România.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s