Aruncatul cojilor de semințe pe stradă sau consumul de alcool în spații publice, sancționate de polițiștii locali

În perioada 22–23.05.2021, polițiștii locali brăileni au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse încălcând prevederile în vigoare privind respectarea curățeniei pe domeniul public al municipiului Brăila, precum și normele de conduită socială.
Astfel, 6 persoane au fost surprinse consumând semințe de floarea soarelui și aruncând cojile pe jos în Parcul Monument, în părculețul de joacă pentru copii ”Radu Negru” și pe str. 1 Decembrie/ B-dul Independenței. Dintre acestea, un tânăr a fost amendat cu suma de 500 lei, iar celelalte 5 persoane, cu vârste cuprinse între 40 și 18 ani, au fost sancționate contravențional cu avertisment, deoarece au făcut curat în locul în care aruncaseră cojile de semințe.
În aceeași perioadă, 5 bărbați au fost surprinși în timp ce consumau alcool pe domeniul public, în locuri neamenajate în acest sens. În total, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 650 lei.
Alte două persoane, care au fost surprinse fumând în incinta părculețelor de joacă pentru copii, au fost sancționate contravențional cu suma totală de 300 lei.
Totodată, pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.000 de lei. Astfel, 5 persoane au fost depistate aruncând gunoiul din gospodăria proprie în containerele de colectare stradale din municipiu, iar alte 4 persoane au fost surprinse aruncând diverse deșeuri pe stradă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s