A fost lansat Infozone Brăila TV, un proiect media online

De multe ori mi s-a pus întrebarea de ce trebuie promovat satul românesc?
Dar eu am răspuns tot cu o întrebare: de ce nu ar trebui promovat satul românesc?
De ani de zile fac acest lucru sub diverse forme… nu e cazul sa le enumăr acum.
Revenind la întrebarea de la început, ei bine, satul românesc, ca, de altfel, orice așezare rurală din lumea asta, are elementele sale unice.
La sat nu găsești ce e la oraș. Satul e încă pur, încă respiră spiritual.
Orice e mai simplu la sat pentru că simplitatea în absolut tot o găsim doar aici. Nu degeaba spunea Blaga că “veșnicia s-a născut la sat”.
Am crezut și voi crede cu tărie și de acum înainte că a promova satul este o artă. Nu oricine știe să descopere cele mai ascunse taine ale sale, trebuie timp, răbdare, voință dar, mai ales, pasiune. Atunci când ajungi într-un sat trebuie să te conectezi cu el și cu oamenii care locuiesc acolo. Să asculți povestile lui și să înveți să le transmiți mai departe. E simplu în aparență dar destul de complicat. Pentru că, deși, așa cum am spus, satul respiră prin simplitate, când pătrunzi în lumea sa, totul se complică pentru că lucrurile acolo se leagă într-un tot unitar.
Tocmai de aceea, în ideea de a promova satul românesc, în 2013 am scos de sub lumina tiparului Revista de informare rurala INFOZONE.
Tocmai de aceea, în 2019 am fondat site-ul Sate Românești.
Iar acum se alătură un alt proiect media… Infozone Brăila TV.
Ca să fim compleți în promovarea satului am ales înființarea acestei televiziuni on-line (momentan) pentru a fi mult mai aproape de sat și pentru a-i capta mai bine poveștile lui.
În grila de producții media se vor regăsi emisiuni ca: “Primar la sat”, “Pe ulița satului”, “Ca la țară”, “Tradiții la sat” și altele.
Infozone Brăila TV va fi dedicat exclusiv satului. Iar emisiunile noastre sperăm că vor fi pe placul dvs. …simple, ca la țară.

Gabriela Popa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s