CODE Kids – Cursuri gratuite, de programare vizuală și noțiuni de robotică pentru elevii de gimnaziu, la 4 biblioteci din Județul Brăila

Patru biblioteci publice locale din Județul Brăila, respectiv Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila, Biblioteca Comunală Unirea, Biblioteca Comunală Chișcani și Biblioteca Comunală Stăncuța, s-au alăturat proiectului “CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”.
Acest proiect, conform informațiilor oferite de reprezentanții Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din Municipiul Brăila, este dedicat dezvoltării de competențe de programare vizuală și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în rândul copiilor atât din mediul rural cât și din mediul urban mic.
Precizăm că Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila este parteneră în cadrul proiectului și sprijină bibliotecarii și copiii care au început activitățile de programare.
Județul Brăila este debutant în proiectul CODE Kids, cluburile noastre sunt la început, dar bibliotecarii incluși sunt adevărați profesioniști și foarte implicați. Prin intermediul colegilor mei din bibliotecile comunale Chișcani, Stăncuța, Unirea și Biblioteca Județeană din Brăila vom mentora grupe de viitori programatori sau, dacă nu va fi să fie, cu siguranță îi vom educa pe cei mici să fie atrași în mod proactiv de tot ceea ce înseamnă STEAM. De la mic la mare suntem entuziasmați și extrem de curioși să vedem unde ne va duce această aventură prin lumea fascinantă a algoritmilor și limbajelor de programare numită CODE Kids. E lumea eroilor de poveste, dar în variantă modernă, unde sabia este înlocuită de un mouse și scutul de o tastatură! Iar bibliotecile publice, ca de obicei, sunt castelul în care visele devin realitate!”, a precizat public Corina Ciuraru, Coordonator județean CODE Kids Brăila, Șef serviciu în cadrul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s