Ultimele decizii privind structura anului școlar 2020-2021

Astăzi, 25 martie 2021, la sediul Ministerului Educației s-a desfășurat ședința Comisiei de Dialog Social, la care au participat reprezentanți ai Ministerului Educației, reprezentanți ai unor federații sindicale din învățământ și ai asociațiilor patronale, iar în calitate de invitați, reprezentanți ai elevilor, studenților și părinților.
În urma ședinței de astăzi, s-a stabilit că examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate și cunoscute: 22-25 iunie 2021 (Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a) și 28 iunie – 1 iulie (probele scrise ale examenului de bacalaureat).
Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie 2021 și se va finaliza în data de 4 mai 2021.
Pentru clasele terminale structura anului școlar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară rămânând la datele planificate, respectiv 2 aprilie – 11 aprilie 2021 pentru Sărbătorile Pascale Catolice și 30 aprilie – 9 mai 2021 pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. De asemenea, în perioada 12 aprilie – 29 aprilie 2021, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice.
„Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și pretestările PISA rămân programate, în continuare, cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluarea națională a elevilor din clasa a II-a se reprogramează din perioada 20-23 aprilie în intervalul 25-28 mai. Pentru a reduce inechitatea determinată de condițiile speciale, în școlile aflate în localități carantinate, simulările pentru clasele terminale și evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea fi organizate după ieșirea din carantină.”, a precizat Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației într-un Comunicat de Presă, emis în data de 25 martie 2021 de către Ministerul Educației și Cercetării.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s