25 martie, Ziua Poliției Române

Ziua Poliției Române este sărbătorită în România pe data de 25 martie. Această zi specială a fost desemnată prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002.
„Primele atestări privind Poliția Română datează din vremea lui Neagoe Basarab sau a lui Mihai Viteazul (crearea instituției agiei)”, precizează Wikipedia, „și continuă cu domnia lui Mihai Suțu (organizarea pazei Capitalei, emiterea primelor acte de identitate și reglementarea portului armelor) iar din 1806, organele de pază și ordine din Capitală primesc denumirea generică de POLIȚIE.”
La ora actuală, Poliția Română (Inspectoratul General al Poliției Române — IGPR) reprezintă principala instituție pentru aplicarea legii din țara noastră – instituție specializată a statului care exercită atribuții privind prevenirea, descoperirea și cercetarea în condițiile legii a tuturor infracțiunilor.
Din respect pentru toți polițiștii români, a muncii depuse de aceștia, a sacrificiilor și a misiunilor întreprinse, le urăm astăzi tuturor multă putere de muncă și dăruire în profesia pe care au ales să o exercite. La mulți ani stimați polițiști!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s