Astăzi este Ziua Scriitorilor, o sărbătoare importantă în cultura națională și internațională

Astăzi, pe 3 martie, este sărbătorită la nivel mondial Ziua Internațională a Scriitorilor, o sărbătoare extrem de importantă în cultura națională și internațională, literatura făcând granițele să dispară, rolul său în dezvoltarea societății umane fiind esențial.
Această sărbătoare a fost introdusă pentru prima dată în 1986, de către PEN Clubul englez. Abrevierea clubului derivă din cuvintele englezești „poet” (poet), „eseist” (eseist) și „romancier” (romancier), care sunt combinate în cuvântul „stilou”. În prezent, acest club a evoluat într-o asociație mondială de scriitori și jurnaliști. Este cea mai veche organizație pentru drepturile omului din lume și cea mai veche organizație literară internațională.
Această organizație formată din poeți, eseiști și ficționari a fost înființată la Londra în anul 1921 și include scriitori care abordează fiecare gen literar, de la traducători și jurnaliști la istorici, iar scopul său este de a promova sprijinul reciproc în rândul scriitorilor din întreaga lume. Ideea fondării acestei asociații a venit de la scriitorul englez C. A. Dawson Scott, iar primul său președinte a fost John Galsworthy.
În acest sens, publicația Știribrăilene împreună cu revista internațională Universul Culturii îi felicită pe toți scriitorii, poeți, eseiști, romancieri, epigramiști și jurnaliști, și le doresc noi descoperiri creative, ediții masive și inspirație nesfârșită!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s