Început de an cu sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiștii locali brăileni, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice

În perioada 29.12.2020 – 06.01.2021, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Astfel, poliţiştii locali au constatat şi aplicat 161 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 56.700 lei.
Cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice, în perioada de timp menționată, au fost constatate şi aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.100 lei, conform Legii nr. 61/1991 R.
Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de injurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora, a fost depistat şi sancţionat contravenţional un tânăr din Brăila cu amendă în valoare de 500 lei, acesta fiind depistat în timp ce profera injurii, provocând indignarea trecătorilor.
Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 3 persoane cu amenzi în valoare de 700 lei.
Pentru refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în intervalul de timp menționat anterior, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 500 lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s