Sărbătorirea Zilei Naționale a României la Brăila

Pe data de 1 decembrie şi la Brăila s-a sărbătorit Ziua Naţională a României, în condiții restrânse, fără participarea publicului.
Militarii brăileni au participat alături de oficialităţile oraşului, de şefi ai structurilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, de reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, la ceremonia militară organizată cu această ocazie în Piaţa Independenţei.
În memoria eroilor care au contribuit acum un secol la crearea statului unitar român, conducătorii urbei, doamna subprefect Simona Drăghincescu, domnul primar Viorel Marian Dragomir, domnul Iulian Francisk, președinte al Consiliului Județean şi reprezentanţii garnizoanei Brăila, au depus câte un buchet de flori la monumentul sublocotenentului erou Ecaterina Teodoroiu.
Din partea Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” și locțiitor al comandantului garnizoanei a participat domnul colonel Sorin Călin.

Text și foto: Stelică Mocanu

One comment

  • Daca eroii care au contribuit acum un secol la crearea statului unitar român ar fi vazut cu ochii lor ceremonia si “minunatele” piruete ale doamnei subprefect Simona Drăghincescu probabil ar fi zambit amarnic in coltul gurii de felul in care a ajuns tara noastra astazi si urbea noastra in speta avand la conducere oameni care mai de care mai “amuzanti” (ca sa nu aduc vreun afront cuiva… cine stie).
    Ne mandrim cu asa reprezentanti! traiasca si-nfloreasca!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s