PNL Brăila solicită reducerea taxelor!

În contextul crizei generate de pandemia de COVID-19, consilierii locali ai Partidului Național Liberal consideră că autoritățile locale nu trebuie să stea pe margine și să constate problemele cu care se confruntă mediul economic.
În limita prevederilor legale, respectiv Ordonanța de Urgență nr. 181/2020, putem adopta soluții concrete pentru sprijinirea afacerilor, așa cum s-a procedat în alte orașe din țară (Oradea, Timișoara, Cluj-Napoca etc.), de la care ne-am inspirat ca model de bune practici.
În acest sens, noi, consilierii liberali am depus astăzi, 26 noiembrie, un proiect de hotărâre privind acordarea, pentru durata stării de urgenţă/și sau alertă decretate în anul 2020, a unor facilităţi la plata impozitului anual pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri în Municipiul Brăila.
Concret, proiectul vizează reducerea cu 50% a impozitului anual pe clădiri, pentru clădirile nerezidenţiale și scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosinţă, situate pe raza teritorială a Municipiului Brăila.
“Avem speranța că primarul Marian Dragomir va susține acest proiect, iar majoritatea PSD din Consiliul Local Municipal Brăila va pune interesul brăilenilor înaintea jocurilor politice și va adopta această hotărâre, chiar dacă inițiativa nu le aparține”, a declarat președintele organizației municipale a PNL Brăila, Cătălin Canciu, consilier local.

Biroul de presă PNL Brăila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s