Implică-te și astfel poți salva vieți, dându-le încredere și speranță!

Un lucru, care nu ar mai trebui să existe într-o societate modernă, este violența împotriva femeilor.
Acest lucru nu este posibil fără implicarea directă a societății civile, fără luarea reală de atitudine. Potrivit unor statistici recente, numărul acestor violențe a crescut, în special, în perioada pandemiei. Acest lucru ar trebui să ridice un mare semn de întrebare tuturor, întregii societăți.
Și asta nu ar fi suficient. Ar trebui luată atitudine. Ar trebui organizate mai multe acțiuni care să pună în prim-plan acest subiect, ar trebui ca mulțimea de asociații umanitare sau de femei, și nu numai, din întreaga țară să includă în programele lor astfel de probleme, ducând la rezolvarea lor prin implicare directă.
Nici autoritățile locale, sau naționale, nu ar trebui să treacă cu vederea acest subiect. Ar trebui o mai mare implicare și din partea politicienilor, în sfera lor de activitate fiind și elaborarea de noi legi sau legi mai aspre în acest domeniu.
Nici forțele de ordine nu ar trebui excluse de la acest capitol, acestea fiind, în general, primele care intervin într-un conflict ce implică violențe împotriva femeii.
Cert este că ar fi multe de făcut dar acest lucru nu este posibil decât dacă ne implicăm luând atitudine fiecare acolo unde se află.
Orice pas mic, făcut de fiecare dintre noi, poate duce la realizarea unui pas important, eradicarea violenței împotriva femeilor, în special, și a violențelor, în general.
Implică-te și astfel poți salva vieți, dându-le încredere și speranță!

Sorina IVAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s