Sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii locali celor care nu respectă legea

În perioada 20–28.10.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competențele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 150 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.090 lei.
Astfel, la capitolul circulație rutieră, pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri brăileni au aplicat 63 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 27.040 lei şi au fost aplicate 76 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002.
Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, au fost aplicate 37 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.540 lei şi au fost aplicate 76 puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002 R. De asemenea, în perioada analizată, conform Legii nr. 421/2002 sunt în termenul somaţiei legale un număr de 12 vehicule. Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr. 421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.
Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 248/2008 privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 1.500 lei. Astfel, un brăilean, în vârstă de 39 ani, a fost sancționat contravențional de către polițiștii locali cu amendă în valoare de 500 lei, deoarece în calitate de proprietar, a expus spre vânzare un autovehicul marca Mercedes pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.
Un alt brăilean, în vârstă de 63 ani, s-a ales cu amendă în valoare de 500 lei, deoarece, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare un autovehicul marca Renault pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens. La fel a fost sancționat contravențional și o altă persoană, în vârstă de 55 ani, tot din Brăila, cu amendă în valoare de 500 lei, pentru că în calitate de proprietar, a expus spre vânzare un autovehicul marca Daewoo Matiz pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.
Totodată, polițiștii locali brăileni au aplicat un număr de 3 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 300 lei, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003 privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător.
Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003, privind parcarea pe o perioadă mai lungă de 15 zile a autovehiculelor avariate sau defecte pe carosabilul străzilor, împiedicând executarea lucrărilor de salubrizare, a fost aplicată o sancţiune contravenţională unui gălățean, în vârstă de 55 ani, în valoare de 1.000 lei, deoarece în calitate de proprietar al unui autovehicul marca Ford, a parcat vehiculul avariat pentru o perioadă mai lungă de 15 zile, împiedicând executarea lucrărilor de salubrizare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s