Insp. Șc. ptr. Minorități Anton Gina: „Romii brăileni au ales să fiu vocea comunității și să-i reprezint în Consiliul Județean Brăila!”

Luni, 19 octombrie 2020, consilierii județeni, care au câștigat votul brăilenilor pentru mandatul 2020–2024, au depus jurământul într-un cadru festiv deosebit, moment emoționant pentru cei prezenți, între aceștia fiind și Anton Gina, Inspector Școlar pentru Minorități din cadrul ISJ Brăila, totodată și reprezentantă a comunității rome din noua formulă a Consiliului Județean Brăila.
Luând în calcul prezența unui factor important al unei etnii în cadrul CJ Brăila, am solicitat dnei. Anton Gina o declarație privind determinarea intenției sale de a deveni consilier județean.
„Sunt onorată că am depus jurământul în calitate de consilier județean, votat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020. Romii brăileni au ales să fiu vocea comunității și să-i reprezint în Consiliul Județean Brăila. O responsabilitate, pe care mi-am asumat-o, de a contribui alături de toți consilierii județeni la dezvoltarea județului Brăila și implicit a comunităților de romi.
Voi continua să mă implic în proiecte din domeniul educației și culturii dar, mai ales, în proiecte de dezvoltare locală care să vizeze: racordarea gospodăriilor la rețeaua de utilități (apă, canalizare, gaze naturale și energie electrică); asfaltarea drumurilor din interiorul comunităților de romi.
Stimați brăileni, voi fi alături de voi prin organizarea unor întâlniri periodice cu reprezentanții comunităților de romi și primari, cu consilierii locali, consilierii județeni, președintele Consiliului Județean Brăila, dl. Francisk Iulian Chiriac, pentru identificarea și punerea în aplicare de soluții administrative, menite să îmbunătățească situația comunităților de romi din județ.”, a declarat Anton Gina pentru Știribrăilene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s