Marian Dragomir: „FESTIVALUL PEȘTELUI – vineri, sâmbătă și duminică, pe Faleza Dunării – Cele mai gustoase preparate din pește!”

„Festivalul Peștelui” de la Brăila, organizat de Primăria Municipiului Brăila, atrage brăilenii dornici să savureze delicioase produse pescărești. Primarul Viorel Marian Dragomir, într-un mesaj făcut public astăzi, invită brăilenii la acest festival deosebit, aflat la cea de-a doua ediție, amintind că la această manifestare cu specific pescăresc, participă și renumitul Chef Horia Vârlan.
„FESTIVALUL PEȘTELUI – vineri, sâmbătă și duminică, pe Faleza Dunării – Cele mai gustoase preparate din pește!
HORIA VÂRLAN GĂTEȘTE PE SCENA DE LA FALEZĂ – sâmbătă și duminică de la ora 18:00.”
Primarul Municipiului Brăila mai precizează faptul că festivalul este organizat de primărie, cu fonduri europene, în cadrul unui proiect cu același nume: „Festivalul Peștelui este organizat de Primăria Municipiului Brăila cu fonduri europene în cadrul proiectului cu același nume, finanțat din POPAM 2014-2020, Strategia de Dezvoltare Locală Integrată a Zonei Pescărești a Județului Brăila.”
În finalul mesajului său, Marian Dragomir vine cu o notă în care oferă mai multe detalii privind conflictul iscat între instituția pe care o conduce și CJSU Brăila, ca urmare a unor măsuri decise zilele trecute de CJSU Brăila, subiectul numărul 1, între altele, fiind interzicerea consumului de alimente la festival: „NOTA: – Primăria Brăila a atacat în instanță măsurile abuzive adoptate în urma convocării unor membri ai CJSU de către Prefectură.
Ulterior, prefectura a anulat o parte a măsurilor abuzive și acum se pot consuma produsele din pește la terasele amplasate în zona standurilor (cu respectarea măsurilor legale).
∘ Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit obligativitatea purtării măștii pe Faleza Dunării, chiar și în zonele unde nu se desfășoară Festivalul Peștelui!
∘ Primăria Brăila se va opune oricărei propuneri de închidere în perioada următoare a teraselor, restaurantelor, frizeriilor, teatrelor, lăcașurilor de cult indiferent de religie, afacerilor locale, limitării circulației libere a persoanelor, etc.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s