Sancţiuni contravenţionale pentru expunerea spre vânzare a unor autovehicule pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila

În perioada 08–16.09.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Ca urmare, poliţiştii locali au constatat şi aplicat 171 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 168.125 lei.
Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M.Brăila nr. 248/2008, privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor – înmatriculate sau neînmatriculate – pe terenul domeniului public și privat al Municipiului Brăila, cu excepția celor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Brăila, au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 1.000 lei.
Astfel, un brăilean, în vârstă de 46 ani, a fost sancționat contravențional de către polițiștii locali cu amendă în valoare de 500 lei, deoarece, în calitate de proprietar, a expus spre vânzare un autovehicul marca Volkswagen pe teren ce aparține domeniului public al Municipiului Brăila, în loc neautorizat în acest sens.
Pentru același gen de faptă, și o altă persoană, în vârstă de 64 ani, tot din Brăila, a fost sancționată cu amendă în valoare de 500 lei.
De asemenea, tot în același interval de timp, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, polițiștii locali brăileni au aplicat un număr de 6 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 1.400 lei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s