Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat la Brăila că vineri, luni și marți, înainte și după ziua votului, școlile unde se va vota vor fi închise

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat astăzi, în vizita sa la Brăila, că procesul electoral nu va afecta siguranța sănătății elevilor din școlile unde se va vota, deoarece se vor face dezinfecții înainte și după ziua votului, 27 septembrie 2020, iar elevii nu vor merge la cursuri vineri, înainte de alegeri și luni și marți, după ziua desfășurării alegerilor locale.
„Este o hotărâre care s-a dat după consultarea Grupului Științific. Într-adevăr, se fac niște dezinfecții terminale, care au anumiți timpi și pentru a avea siguranța și a nu mai avea efectele pe care le-am avut la începutul anului cu acele dezinfecții făcute în școli și cu intoxicarea copiilor. (…)
O să avem vineri închisă școala, luni și marți închisă școala.”
, a declarat Nelu Tătaru.
De asemenea, ministrul a mai precizat că numărul de paturi de Terapie Intensivă, la nivelul întregii țări, se ridică în acest moment la 1050 de paturi de Terapie Intensivă, complet dotate pentru patologie Covid: „La nivel total, avem în acest moment 1050 de paturi de Terapie Intensivă, complet dotate pentru patologie Covid. După cum știți, sunt 460 astăzi în Terapie Intensivă.”
În ceea ce privește paturile de Terapie Intensivă dotate pentru patologie Covid, pentru copii, ministrul a precizat că la nivel național sunt în jur de 67 de paturi și mai sunt încă 70 de paturi în evaluare, la fiecare dintre spitalele județene din țară.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s