În piețele semiacoperite, majoritatea comercianților și cumpărătorilor nu poartă masca de protecție, deși legea prevede acest lucru

Subprefectul Simona Drăghincescu a sesizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că în zonele semiacoperite din piețele brăilene și în special în Piața Mare a Municipiului Brăila majoritatea comercianților cât și a cumpărătorilor nu poartă mască de protecție.
„În piețe, în zonele care sunt închise, cum este Hala Centrală spre exemplu, în principal nouăzeci la sută respectă regulile. În celelalte zone, unde sunt zonele semideschise adică piețele semiacoperite, aproape nimeni nu are mască de protecție, nici comercianți și nici cumpărători.”
Subprefectul este de părere că cea care ar trebui, în primul rând, să ia măsuri în acest sens ar trebui să fie Administrația Piețelor Brăila, cea care gestionează zonele în cauză.
„Părerea mea este că proprietarul imobilelor ar trebui să urmărească strict, nu noi ca autorități să controlăm și să aplicăm amenzi, ci proprietarul imobilelor așa cum se întamplă și la hipermarketuri și supermarketuri. Ați văzut toată lumea intră în supermarketuri și hipermarketuri cu mască și iese după aceea și o dă jos. În supermarket și hipermarket nimeni nu își dă masca jos sau dacă își dă jos vine un angajat, îl ia de mână și spune „Vedeți că a-ți dat-o jos și e cazul să o puneți la loc.”. Așa ar trebui să se întâmple și aici, dar nu se întâmplă”, a concluzionat subprefectul Simona Drăghincescu.
Reamintim faptul că în data de 14 august 2020, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a decis că, începând din data de 14.08.2020, cetățenii Județului Brăila să poarte obligatoriu masca de protecție în piețe, târguri și oboare din județ și municipiu.
„Art. 1. (1) Începând cu data de 14.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în piețele, târgurile și oboarele identificate de autoritățile publice locale și prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.”
Mai multe despre această hotărîre puteți citi AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s