Nepăstrarea curățeniei Municipiului Brăila, sancționată de polițiștii locali

Polițiștii locali brăileni, pe linia păstrării curățeniei în Municipiul Brăila, au depistat şi sancţionat, în perioada 11–18.08.2020, 4 persoane cu amenzi în valoare de 4.000 lei, conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 2.000 lei. Astfel, un brăilean, în vârstă de 36 ani, s-a ales cu amendă în valoare de 1.000 lei, el fiind depistat pe Faleza Dunării, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos. O altă persoană, tot din Brăila, în vârstă de 21 ani, a fost sancționată și ea de către polițiștii locali cu amendă în valoare de 1.000 lei, aceasta fiind depistată consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.
Pentru executarea de reparații auto, mecanice și de tinichigerie pe domeniul public, precum și pătarea cu combustibili, lubrifianți, vopsele a fost depistat şi sancţionat contravenţional un brăilean, în vârstă de 51 ani, cu amendă în valoare de 1.000 lei, deoarece acesta a executat reparații mecanice la autoturismul proprietate personală în parcarea interioară a blocului unde locuiește.
Pentru atingerea adusă prestigiului sau amenințarea săvârșită împotriva funcționarului public împuternicit să constate și să aplice prevederile H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003 a fost depistat și sancționat contravențional un bărbat, în vârstă de 40 ani, din Brăila, cu amendă în valoare de 1.000 lei, deoarece, în timp ce se afla pe Faleza Dunării, acesta a adresat injurii polițiștilor locali, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de natură să atingă prestigiul funcționarului public.
Pentru depozitarea deșeurilor de orice natură produse în gospodării proprii în capacitățile de colectare aparținând asociațiilor de proprietari sau în coșurile stradale sau în alte capacități de colectare conform H.C.L.M.Brăila nr. 509/2019, a fost depistată și sancționată contravențional o persoană, în vârstă de 47 ani, din Brăila, cu amendă în valoare de 500 lei, aceasta fiind depistată de polițiștii locali în timp ce arunca gunoiul menajer din gospodăria proprie, în capacitățile de colectare stradale.
Pentru expunerea de produse agroalimentare, materiale de construcții și orice alte produse spre vânzare, pe domeniul public sau privat al Municipiului Brăila, fără a deține un titlu valabil privind dreptul de ocupare al domeniului public, conform reglementărilor aprobate de către Consiliul Local Municipal Brăila, conform H.C.L.M. Brăila nr. 248/2008 modificat de H.C.L.M. Brăila nr. 254/2016, a fost depistată și sancționată contravențional o persoană din Ploiești, în vârstă de 34 ani, cu amendă în valoare de 500 lei, aceasta fiind depistată în Parcul Monument, pe Aleea principală, având expuse spre vânzare baloane colorate, fără a deține titlu valabil pentru ocuparea domeniului public.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s