Mihai Isvoranu, candidat la funcția de primar din partea Alianței USR-PLUS, consideră tinerii o soluție privind prosperitatea Brăilei

Mihai Isvoranu, candidat la funcția de primar al Municipiului Brăila, din partea Alianței USR-PLUS, la ultima sa întâlnire cu jurnaliștii brăileni s-a declarat frapat, în special, de lipsa de speranță în rândul brăilenilor, punând însă accent pe combaterea acesteia.
„Ce m-a frapat cel mai mult și ce mă doare cel mai mult este lipsa de speranță. Și-am zis, ăsta este fenomenul. Cum contraatac? Ce fac? Cum combat această lipsă de speranță?”
Referindu-se la cauza lipsei de speranță care, în opinia sa, ar fi lipsa prosperității în oraș, soluțiile ar putea fi două, respectiv tinerii și accesarea fondurilor europene.
„Lipsa de speranță este din cauză că nu este prosperitate în oraș, din cauză că ne-au plecat foarte mulți tineri. Ce fac? Soluțiile sunt tinerii și accesarea fondurilor europene, pentru că Brăila este săracă. Brăila are fonduri puține, iar singura soluție în a aduce prosperitate sunt aceste fonduri europene, și mă refer la programul care va începe din 2021 și se va termina în 2027.”
Mihai Isvoranu consideră că tinerilor din Municipiul Brăila li se poate oferi mai mult decât până acum, mai ales în ceea ce privește petrecerea timpului liber: „Vreau să vă vorbesc, în primul și în primul rând, despre tineri, tineri pe care îi aștept la vot, tineri cu care eu am vorbit și care nu au cerințe foarte mari. Ei vor locuri în care să se distreze, vor parcuri bine făcute, piste de biciclete, rolleri, skateri. Lucruri simple care se pot face. De la lucruri simple am plecat, până la locuințe pentru tineri, dar ei vor, vă spun sincer, vor și locuri în care să se distreze, în care cultura muzicală, care era destul de bine reprezentată înainte, să revină din nou.
Am mers pe faleza Dunării și am văzut că tinerii se distrează acolo. (…) Iar în discuție cu ei, au spus ”Domnule, ne terminăm școlile pe aici, după care, singura soluție este de a pleca din oraș.”. Ori aceasta înseamnă că orașul va îmbătrâni și mai mult.”

Mihai Isvoranu pune accent pe susținerea tinerilor antreprenori din Brăila

Din lista intereselor tânărului politician brăilean nu lipsesc nici tinerii antreprenori: „Eu nu vorbesc numai de tinerii pe care i-am întâlnit în oraș, eu vorbesc și de tinerii antreprenori. Aceasta este o categorie care a fost total neglijată de clasa politică care a domnit până acum în Brăila.
Cum poți să îi ajuți? Într-adevăr, este o categorie neglijată. Simplu. În programul politic vă vorbesc de renovarea centrului istoric. Foarte bine. Acolo facem o inventariere a clădirilor, vedem ce clădiri are primăria și putem să indicăm: „Domnule, clădirea aceasta ți-o pot închiria pe o perioadă de…, la o chirie destul de onestă.” Putem lăsa o perioadă de timp fără chirie, astfel încât să se pună afacerea pe picioare, și atunci oamenii aceia vor putea să deschidă mici business-uri, mici afaceri, astfel încât să aducă prosperitate, în primul rând lor, familiilor lor și apoi tinerii care să vină în jurul lor.
Cum îi mai poți ajuta? Organizând, mă refer aici, de exemplu, dacă vrea cineva să își facă un pub. Toata lumea zice „Oh! Pub?!”. Toată lumea se gândește la băutură sau la altele. Nu. Este un mic business care, în jurul lui, ar atrage o cultură muzicală, de care vă vorbeam. Ar atrage niște tineri care ar schimba idei, păreri și lucruri frumoase. Și acestea pot fi ajutate prin organizarea de festivaluri de muzică, de rock, festivaluri de teatru, lucruri care s-au întâmplat în orașele din Vestul României.”
, a concluzionat Mihai Isvoranu, candidat la funcția de primar din partea Alianței USR-PLUS Brăila.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s