Dan Căpățînă, antrenor de kickbox, candidează pentru funcția de consilier municipal în scopul încurajării și susținerii sportului brăilean

Dan Căpățînă, un renumit antrenor în lumea kickbox-ului, și-a lansat candidatura pentru funcția de consilier local municipal, sâmbătă, 29.08.2020.
În prezența jurnaliștilor brăileni, Dan Căpățînă a ținut să se prezinte cetățenilor cu drept de vot din Județul Brăila, subliniind, în primul rând faptul că nu candidează din partea niciunui partid politic și intenționează să desfășoare o campanie curată, fără atacuri politice. „Sunt singurul candidat independent la Consilul Local Municipal Brăila. Mi-am propus să desfășor o campanie curată, fără atacuri politice, la persoane sau culori ale partidelor, sunt un independent și așa voi rămâne. Sunt fost lucrător în cadrul MAI, iar actualmente sunt antrenor de kickbox la un club pe care l-am înființat în anul 2015.”
Dan Căpățînă a ținut, de asemenea, să amintească despre activitatea sa desfășurată în domeniul sportului, atât la nivel național și internațional, sub îndrumarea sa, Brăila înregistrând multipli campioni de kickbox.
„Petrec foarte mult timp în sala de antrenament, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Am scos multipli campioni naționali, am participat la Campionatul European, iar cea mai bună performanță pentru clubul nostru și pentru kickbox-ul brăilean a fost locul trei la Campionatul Mondial în anul 2018.
Mergând pe la competiții prin țară, am zis de ce nu și la Brăila, iar în anul 2018 m-am hotărât, și am reușit, să organizez primul Campionat Național de kickbox în Sala Polivalentă. O astfel de competiție presupune mai multe lucruri cum ar fi închirierea sălii, închirierea serviciului de ambulanță, firma de pază, protecție cât și multe, multe alte cheltuieli, cazare, masă pentru staff, membrii federației. Toate acestea ar putea fi susținute de către administrația locală.
La începutul anului, m-am hotărât să fac o altă competiție la nivel local, doar că de această dată am zis să accesez fonduri pe bază de proiect pentru organizarea competiției, un proiect ce aș fi dorit să îl depun către Primăria Municipiului Brăila. Acest lucru nu a mai avut loc deoarece efectele pandemiei au dus și la suspendarea activităților sportive la nivel național și totodată, de aici aș vrea să vă prezint și primul meu proiect, acela de a încuraja și sprijini cluburile sportive în organizarea de competiții la nivel local.”

Candidatul independent Dan Căpățînă a punctat mai departe importanța susținerii sportului brăilean de către administrația locală, acest lucru venind în sprijinul organizării competițiilor ce ar urma să fie inițiate de către cluburile sportive din județ și municipiu: „Orice club sportiv, cu certificat de identitate sportivă și care este înscris în Registrul Sportiv, poate organiza în parteneriat cu federația din care face parte, competiții la Brăila. Primăria Brăila ar putea din fonduri bugetare să sprijine aceste cluburi cu cazarea, masa staff-ului, a membrilor federației, a arbitrilor. Ar putea să sprijine cu promovarea evenimentului în mass-media, ar mai putea sprijini cu transportul de la spațiile de cazare către sala unde se desfășoară evenimentul. Toate acestea ar fi costuri mici pentru Primăria Municipiului Brăila dar, zic eu, că totodată pentru un club organizator ar însemnă un ajutor enorm.”
În eventualitatea în care ar deveni consilier local municipal, Căpățînă mizează și pe accesarea de fonduri nerambursabile, prin depunere de proiecte dedicate sportului local: „O altă modalitate prin care am putea ajuta cluburile și să promovăm și să încurajăm este prin accesarea de fonduri la nivel local, fonduri nerambursabile, prin depunere de proiecte pentru organizarea de competiții conform legii 69/2000, Legea Tineretului și Sportului. Un astfel de proiect ar putea acoperi în întregime o competiție de acest nivel. Eu zic că sunt beneficii dacă am organiza astfel de competiții la Brăila: numeroase cluburi participante, staff-uri, părinți ai copiilor, toți ar veni și ar sta la noi în oraș cel puțin două zile, și astfel am face și noi Brăila cunoscută. Ar putea să viziteze Brăila și să vorbească mai departe ce au văzut în minunatul nostru oraș.”

Reactivarea „Galei Sportului Brăilean” este unul dintre proiectele propuse de Dan Căpățînă

Un alt obiectiv propus de independentul Dan Căpățînă este și reactivarea „Galei Sportului Brăilean”, dar într-o manieră diferită de ceea ce a fost anterior: „Un alt proiect, pe care mi l-am propus, este acela de a readuce la viață „Gala Sportului Brăilean”. Nu știu dacă știți, se organiza până în urmă cu ceva ani. Nu erau toate cluburile invitate, asta vă spun cu siguranță, și se organiza la finele fiecarui an, în diferite locații din oraș. Eu văd acest eveniment organizat în Sala Polivalentă, că de aceea se și numește „Gala Sportului”, și cred că Primăria Municipiului Brăila în parteneriat cu Consiliul Județean și cu Direcția Județeană de Sport ar putea să organizeze un astfel de eveniment pe parcursul a mai multor zile. Ar fi bine să invităm toate cluburile sportive din oraș și să vedem ce nevoi mai avem, ce ramuri sportive ar trebui să mai aducem în oraș, cum ar fi gimnastica. La Brăila nu există așa ceva. Sau, de ce nu, să readucem la viață rugbiul brăilean care a apus în urmă cu ceva ani. Eu văd această gală cu meciuri demonstrative între echipe de fotbal, chiar meciuri de caritate, sau demonstrații de la șah pană la dansuri, mă refer la toate sporturile. Un eveniment propice pentru premierea întregilor loturi care au obținut medalii pe parcursul anului în competiții, pe toate ramurile sportive. Eu zic că un astfel de lucru ar fi minunat pentru Brăila. Un eveniment ca acesta ar aduce brăilenii în Sala Polivalentă. Tinerii ar fi motivați să facă sport și să încline pentru a practica sportul iar părinții ar avea de unde alege și să-și îndrume copiii spre a face mișcare.”
Un alt proiect vizat de antrenorul Dan Căpățînă se referă la activitățile sportive desfășurate la nivel de instituții de învățământ local: „Mi-am mai propus pentru această campanie câteva proiecte. Unul dintre ele ar fi ca Primăria Municipiului Brăila, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar, să desfășoare periodic activități educativ – recreative pentru elevii din clasele primare, din clasele gimnaziale. Putem face concursuri, crosuri, concursuri de genul micii exploratori, concursuri interactive care ar ajuta și ar scoate copiii din acest mediu online.”
Un alt proiect pe care candidatul independent și l-a propus și pe care promite că îl va discuta în campania electorală se referă la încercarea ca „Primăria să aloce mai mulți bani pentru sport. Sportul are nevoie de un buget mai mare în momentul de față.”, a concluzionat Dan Căpățînă, candidat independent la funcția de consilier local municipal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s