Subprefectul Simona Drăghincescu promite că o să se ocupe de problema digului de la Corbu Vechi

Subprefectul Simona Drăghincescu a declarat că a preluat problema Digului de la Măxineni, respectiv Corbu Vechi, urmând să se implice în soluționarea sa. Referitor la acest dig, domnia sa susține că a constatat că, în ultimii 15 ani, s-au întocmit atât de multe hârtii încât, ironic spus, s-ar fi putut repara digul cu ele. Și tocmai de aceea, Simona Drăghincescu consideră că ar trebui făcut ceva concret în acest sens.
„Am preluat problema digului de la Măxineni, de la Corbu Vechi, care arată destul de rău pentru un dig. Îmi pare rău că am constatat că, în ultimii 15 ani, în afară de hârtii, că dacă adunăm toate hârtiile care s-au făcut, cu siguranță se poate repara digul numai din hârtiile astea. Din păcate, digul nu se poate repara doar cu hârtii. Trebuie făcut ceva.”, a concluzionat subprefectul la prima întâlnire cu jurnaliștii brăileni, din data de 27.08.2020.
Simona Drăghincescu promite cetățenilor faptul că o să se ocupe personal de problema acestui dig, atât cât îi permite funcția deținută la ora actuală.
„Am preluat această problemă și vă promit ca o să mă ocup, cât o să pot și o să fiu aici, de problema digului de la Măxineni. Au fost separat alocate niște sume la rectificarea bugetară pentru digul de la Corbu Vechi. (…) Să sperăm că vor ajunge banii și licitațiile vor începe și se va rezolva problema.”, a mai declarat Drăghincescu.
De la preluarea atribuțiilor de prefect, subprefectul Simona Drăghincescu s-a mai confruntat și cu problema pestei porcine, focarele apărute fiind eradicate.
„În această perioadă, am avut și câteva focare de pestă porcină si au fost identificate toate focarele. S-au dispus măsurile legale în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile. Cu siguranță, cei care au făcut parte din aceste focare vor fi despăgubiți conform prevederilor legale. S-au făcut toate demersurile și suntem în grafic și cu focarele de pestă porcină.”, a concluzionat subprefectul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s