Păstrarea ordinii și liniștii publice, unul dintre obiectivele Poliţiei Locale Brăila

În perioada 11 – 18.08.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 76 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.750 lei.
Cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice au fost constatate şi aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.600 lei, conform Legii nr. 61/1991 R.
Pentru nerespectarea măsurilor de ordine sau a regulilor stabilite pentru buna desfășurare a manifestărilor cultural – sportive, a fost depistat și sancționat contravențional un brăilean, în vârstă de 52 ani, cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru că nu a respectat măsurile dispuse de organizator cu ocazia desfășurării, pe str. Mihai Eminescu, a „Târgului Anticarilor și Buchiniștilor”.
Pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00 – 08.00 și 13.00 – 14.00 de către orice persoană prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau sediile persoanelor juridice, a fost depistată și sancționată contravențional o persoană, în vârstă de 31 ani, din Brăila, cu amendă în valoare de 1.000 lei, deoarece în calitate de șef de sală a tulburat liniștea locuitorilor prin folosirea unei instalații de sonorizare la intensitate mare, cu ocazia desfășurării unui eveniment în incinta unui hotel din Municipiul Brăila.
Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 3 persoane, cu amenzi în valoare de 600 lei.
De asemenea, pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost depistate și sancționate contravențional, de către polițiștii locali brăileni, 4 persoane cu amenzi în valoare de 3.000 lei. Astfel, un bărbat, în vârstă de 50 ani, din Brăila, s-a ales cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru refuzul de a se legitima, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii și liniștii publice, în urma săvârșirii de către acesta a unei contravenții prevăzută de Legea nr. 55/2020.
Un alt bărbat, în vârstă de 27 ani, tot din Brăila, a fost sancționat contravențional de către polițiștii locali cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru refuzul de a se legitima, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii și liniștii publice, în urma săvârșirii de către acesta a unei contravenții prevăzută de Legea nr. 55/2020. Amenda în valoare de 500 lei a primit și un alt brăilean, în vârstă de 53 ani, deoarece în calitate de proprietar al unui autovehicul a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 (R).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s