Duel online între candidații PNL și PSD la președinția CJ Brăila, pe tema începerii noului an școlar

„Duelul” verbal actual dintre președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac (PSD), și fostul prefect Cătălin Boboc (PNL) continuă și mai crâncen, mai ales că cele două personaje politice brăilene candidează la alegerile locale din acest an pentru aceeași funcție, cea de președinte al Consiliului Județean Brăila.
„Masa discuțiilor” publice este mediul virtual, o rețea de socializare fiindu-le „câmpul de luptă” actual, subiectul numărul unu al zilei, fiind începerea noului an școlar.
Astăzi, 19 august 2020, fostul prefect Cătălin Boboc a făcut public următorul mesaj adresat actualului președinte CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac: „Mai sunt 3 săptămâni și 3 zile, până la începerea unui nou an școlar, iar la Consiliul Județean Brăila este mai liniște ca niciodată.
Până pe 27 septembrie încă aveți responsabilități, domnule președinte de Consiliu Județean!
Pe această cale, îi sugerez șefului din administrația județului să convoace de urgență o ședință extraordinară, la care să fie invitați toți primarii din județul Brăila, în care să fie consultați și să li se aloce fondurile necesare pentru a demara noul an în deplină siguranță, având certitudinea că toți elevii vor avea acces la actul educațional.”

În replică, Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila, a venit cu următorul mesaj, bineînțeles pe aceeași rețea de socializare: „Contracandidatul meu a făcut o pasiune pentru mine, manifestată de luni bune. În fiecare zi vrea să ne demonstreze cât de puțin cunoaște administrație publică și mă implică în subiectele domniei sale de campanie.
Așa se întâmplă când ajungi la o vârstă și constați că nu ai realizat NIMIC. Încerci să te iei de cei care chiar își fac treaba.
Îi reamintesc contracandidatului meu faptul că funcția de președinte al Consiliului Județean înseamnă, în primul rând, să-ți cunoști atribuțiile!
Președintele Consiliului Județean nu este conducătorul suprem! Pentru asta sunt reprezentanți ai Guvernului în teritoriu…
Eu lupt pentru fiecare brăilean în parte! Și pentru cel care mă votează, dar și pentru cel care nu s-a convis încă de politica înșelătoare pe care o duce PNL!
Se pare că ”salvatorul pandemiei” a uitat că Inspectoratul Școlar Județean îi este direct subordonat guvernului.
Contracandidatul meu ar trebui să-l tragă de urechi pe adjunctul ISJ, că este colegul lui de partid sau pe șeful ISJ care spunea, mai ieri, că nu răspunde decât în fața lui Orban!
Îl invit pe contracandidatul meu să le explice brăilenilor care sunt motivele pentru care Guvernul, pe care el îl reprezenta până mai ieri în teritoriu, a decis să taie aproximativ 10 milioane de euro din bugetul alocat județului Brăila. Asta este administrația pe care ne-o promite PNL? Sărăcie, tăieri de fonduri, șomaj tehnic, amânarea creșterii pensiilor și a alocațiilor… cuvinte de ordine pentru liberali…
Domnule contracandidat, ați terminat cu campania pe spatele bolnavilor și acum vreți să profitați și de vulnerabilitatea copiilor? Până unde puteți merge pentru niște voturi?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s