Masca de protecție devine obligatorie, din 14.08.2020, în piețe, târguri și oboare brăilene!

Simona Draghincescu, Piata Microhala

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a decis astăzi ca, începând din 14.08.2020, să se poarte obligatoriu masca de protecție în piețe, târguri și oboare din județ și municipiu, informează subprefectul Simona Drăghincescu, președintele CJSU Brăila.
Referitor la această decizie, cât și la structura actuală a Grupului de coordonare pentru gestionarea situației provocate de infecția cu Coronavirusul COVID-19 de la nivelul judeţului Brăila, subprefectul Simona Drăghincescu a declarat: „Hotărârile au fost adoptate cu un număr de voturi mult mai mare decât majoritatea calificată (2/3) din numărul total de membri ai CJSU (40). Mulțumesc tuturor membrilor CJSU implicați și dedicați pentru că au înțeles importanța acestor decizii, decizii luate pentru protejarea sănătății concetățenilor noștri. Rog brăilenii, indiferent de opinia acestora, să RESPECTE deciziile luate astăzi de CJSU și să se comporte responsabil. NIMENI nu poartă cu plăcere sau din plăcere mască de protecție dar, din respect pentru CEILALȚI si pentru LEGE, le purtăm ATUNCI când este cazul. Mulțumesc anticipat!” 
Potrivit Hotărârii nr. 32/ 14 august 2020, începând cu data de 14.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în piețe, târguri și oboare din Județul Brăila.
Ținând cont de dinamica alarmantă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul județului și necesitatea asigurării măsurilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență determinate de manifestarea noului coronavirus SARS-CoV-2, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila hotărăște:
„Art. 1. (1) Începând cu data de 14.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în piețele, târgurile și oboarele identificate de autoritățile publice locale și prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2) Piețele, târgurile și oboarele organizate/înființate pe raza unităților administrativ – teritoriale după adoptarea prezentei hotărâri, se vor supune prevederilor acesteia.
Art. 2. Începând cu data de 14.08.2020 se instituie obligativitatea purtării permanente a măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în zonele de așteptare – stații de autobuz, peroane și altele asemenea, precum și în perimetrul de așteptare din exteriorul instituțiilor care lucrează cu publicul.
Art. 3. Se exceptează de la măsurile prevăzute la art. 1 și art. 2 persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.
Art. 4. Autoritățile publice locale au obligația să aducă la cunoștința locuitorilor prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila nr. 32 din 14.08.2020, precum și să marcheze corespunzător aceste zone.”

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s