Păstrarea curățeniei orașului Brăila, supravegheată de polițiștii locali

gunoaie, reziduuri

În perioada 21 – 28.07.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 292 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 297.660 lei.
Pe linia păstrării curățeniei Municipiului Brăila, în perioada analizată, polițiștii locali brăileni au depistat şi sancţionat 7 persoane, cu amenzi în valoare de 7.000 lei, conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Astfel, pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), polițiștii locali brăileni au depistat și sancţionat contravenţional 3 persoane cu amenzi în valoare de 3.000 lei.
Ca atare, un brăilean, în vârstă de 62 ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, acesta fiind depistat pe Calea Galați, la intersecție cu str. Ștefan cel Mare, aruncând un fotoliu uzat pe domeniul public, în loc neautorizat.
Un alt brăilean, în vârstă de 37 ani, s-a ales cu amendă în valoare de 1.000 lei, el fiind depistat pe Șoseaua Rm. Sărat, pe terenul viran din spatele Târgului Obor, aruncând mobilier uzat pe domeniul public, în loc neautorizat. De asemenea, un tânăr, în vârstă de 23 ani, din sat Pitulați, com. Scorțaru Nou, jud. Brăila, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, acesta fiind depistat pe str. Smârdan, în stația de autobuz Cezar Petrescu, aruncând gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat.
Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 2.000 lei.
Astfel o persoana, în vârstă de 48 ani, din Brăila, s-a ales cu amendă în valoare de 1.000 lei, aceasta fiind depistata de către polițiștii locali brăileni, pe str. Radu Negru, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.
Un alt brăilean, în vârstă de 48 ani, a fost sancționat contravențional și el cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiind depistat în părculețul de joacă situat pe str. Sebeșului, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.
Pentru arderea de resturi vegetale şi menajere sau de altă natură în curţi, pe străzi, pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat a fost depistat şi sancţionat contravenţional un barbat, în vârstă de 18 ani, din Brăila, a fost sanctionat de către polițiștii locali cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru arderea de resturi menajere în parcul de joacă situat pe str. Oborului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s