Demers pentru reabilitarea și modernizarea Casei ing. C. S. Budeanu, o adevărată „bijuterie arhitectonică”

Casa inginer C.S. Budeanu

„Vești bune de la Ministerul Afacerilor Interne!”, anunță prefectul Cătălin Boboc într-un mesaj de pe o rețea de socializare, din 8 iulie 2020, prin care subliniază faptul că a primit un răspuns favorabil la o solicitare oficială a Instituției Prefectului-Județul Brăila către instituția ministerială amintită. Aceasta viza reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea sediului serviciilor publice comunitare din subordinea instituției brăilene condusă de prefectul Boboc.
„În același timp, ministerul sprijină demersul privind preluarea imobilului Casa inginer C.S. Budeanu, din administrarea Ministerului Finanțelor Publice, un proiect de hotărâre de Guvern fiind în avizare în acest moment.”, mai susține domnia sa în același mesaj.
Totodată, prefectul Cătălin Boboc vine și cu o precizare, subliniind faptul că în cazul de față este vorba: „despre clădirea din str. Brașoveni, la nr. 36, o bijuterie arhitectonică lăsată în paragină, ce datează în planul urbei încă din 1867, pe care mi-am exprimat intenția de a o reabilita, moderniza astfel încât să întregească ansamblul arhitectural din centrul istoric și să-i redăm astfel și o funcționalitate – sediu al Instituției Prefectului -Județul Brăila.”
Ideea reabilitării acestei clădiri din Centrul Istoric al Municipiului Brăila se pare că este agreată și de consilierul municipal Lucian Căprariu.
„Când aflu că încă o clădire din Centrul Istoric va intra în reabilitare mă bucur din toată inima! Brăila veche este ceea ce ne definește și ne deosebește, este sufletul nostru.
Și pentru că înaintașii noștri ne-au lăsat o asemenea comoară, depinde doar de noi cum ne vom folosi de asta pentru a construi un viitor pentru Brăila. Nouă, celor care ne pasă, nu ne poate rămâne indiferent acest potențial nevalorificat!”, declară și domnia sa în aceeași zi, tot în mediul virtual, pe pagina sa oficială de Facebook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s