Amenzi de mii de lei pentru nepăstrarea curățeniei în Municipiul Brăila

gunoaie, reziduuri

Păstrarea curățeniei Municipiului Brăila este datoria fiecărui cetățean, locuitor al acestei urbe. Ca atare, cei care nu țin cont de acest lucru pot fi sancționați de oamenii legii, ca urmare a nerespectării prevederilor legale aflate în vigoare.
Polițiștii locali brăileni au depistat și sancționat în acest sens, în perioada 30.06 – 07.07.2020, nouă persoane cu amenzi în valoare de 8.750 lei conform H.C.L.M. Brăila nr. 5/2003.
Pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură (menajere, industriale, vegetale, moloz), au fost depistate și sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 3.000 lei.
Spre exemplificare, un cetățean, în vârstă de 30 ani, din Brăila, s-a ales cu o amendă în valoare de 1.000 lei, acesta fiind depistat pe str. Ion Ghica, la pod Apollo, aruncând patru saci din rafie plini cu gunoi menajer pe domeniul public, în loc neautorizat. Un alt brăilean, în vârstă de 38 ani, din Brăila a fost sancționat cu amenzi în valoare de 2.000 lei, el fiind depistat în zilele de 04 și 05.07.2020 pe Calea Galați, lângă gardul Cimitirului „Sf. Maria”, aruncând reziduuri menajere pe domeniul public, în loc neautorizat.

Nici consumul de semințe nu mai este ce a fost! Unde-i lege, nu-i tocmeală!

Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 5 persoane cu amenzi în valoare de 4.500 lei.
Ca urmare, o persoană, în vârstă de 27 ani, din Brăila, a fost sancționată cu amendă în valoare de 1.000 lei, barbatul fiind depistat pe Calea Galați, în părculețul de joacă situat lângă Blocul A, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos. Un alt brăilean, în vârstă de 28 ani, s-a ales și el cu amendă în valoare de 1.000 lei, acesta fiind depistat pe Calea Galați, în părculețul de joacă situat lângă Blocul A, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos. O sancțiune în valoare de o mie de lei a primit și un alt cetățean, în vârstă de 24 ani, tot din Brăila, el fiind depistat tot pe Calea Galați, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s