Proferarea de înjurii, tulburarea liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public sancționate de polițiștii locali brăileni

cearta, sticle

În perioada 16 – 23.06.2020, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr.155/2010.
Astfel, poliţiştii locali, în contextul păstrării ordinii și liniștii publice pe raza Municipiului Brăila, au constatat şi aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.400 lei, conform Legii nr. 61/1991. Pentru săvârşirea în public de acte, fapte sau gesturi obscene, proferarea de înjurii de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, să provoace indignarea cetăţenilor, ori să lezeze demnitatea acestora, a fost depistată şi sancţionată contravenţional o persoană, în vârstă de 40 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 300 lei, aceasta fiind depistată în timp ce profera înjurii, tulburând liniștea locuitorilor din zonă. Pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public în alte locuri decât cele autorizate, au fost depistate și sancționate contravențional 3 persoane cu amenzi în valoare de 1.500 lei.
Pentru pătrunderea cu încălcarea normelor legale de acces în instituţiile publice, au fost depistate şi sancţionate contravenţional 2 persoane cu amenzi în valoare de 1.000 lei. Asfel, un bărbat, în vârstă de 43 ani, din sat/com. Chiscani, jud. Brăila, a primit o amendă în valoare de 500 lei, după ce a fost depistat în timp ce pătrundea, prin escaladarea gardului, în incinta fostei U.M.567, situată pe str. Grigore Alexandrescu. Pentru aceeași faptă un alt bărbat, în vârstă de 26 ani, tot din sat/com. Chiscani, jud. Brăila, s-a ales și el cu o amendă în valoare de 500 lei.
Pentru refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea justificată a organelor de menținere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost depistat și sancționat contravențional un barbat, în vârstă de 33 ani, din București, cu amendă în valoare de 500 lei, deoarece a refuzat să se prezinte la sediul Poliției Locale, la invitaţia justificată a polițiștilor locali, în vederea clarificării situației privind încălcarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.721/2019.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s