Președintele CJ Brăila reclamă atitudinea unor muncitori pakistanezi internați la Spitalul Județean de Urgență Brăila

Francisk Iulian Chiriac

41 de muncitori pakistanezi, testați pozitivi cu COVID-19, dar asimptomatici, angajați ai unei firme gălățene, au fost internați de curând la Spitalul Județean de Urgență Brăila.
Din păcate, unii dintre aceștia au intrat în conflict cu personalul medical, potrivit declarațiilor președintelui CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac. Mai mult de atât, se pare că muncitorii ar fi produs pagube materiale în saloanele în care au fost cazați ca bolnavi. Președintele CJ Brăila a mai precizat că acești pacienți nu sunt vorbitori de limbă română sau de limbă engleză.
„Lucrurile acestea le-am sesizat și la instituțiile abilitate, și la Poliție și la Jandarmerie. Săptămâna trecută, am reușit să-i potolim, făcând anumite razii cele două instituții, dar tot pe motivul plictiselii au continuat. Mai nou, au fumat și în saloane și s-a declanșat sistemul de stingere a incendiilor.”, a mai spus Chiriac. „Sperăm ca astăzi și mâine să fie testați să îi putem externa, să putem să facem o analiză a tuturor stricăciunilor pe care le-au făcut în interior.”, a mai declarat președintele CJ Brăila.
Francisk Iulian Chiriac a mai precizat că va fi trimisă o scrisoare către firma angajatoare a muncitorilor respectivi: „Vom face o scrisoare către firma angajatoare, firma din Galați, cu un raport foarte clar și asupra stricăciunilor. Sper că și instituțiile abilitate ale statului se vor autosesiza și vom trimite și o scrisoare către Ambasada Pakistanului în România. Vom face o evaluare în cadrul spitalului și vedem care sunt pagubele. Dacă nu se autosesizează, o să facem și noi plângere. O să trimitem câte un raport și către Poliție și către Jandarmerie. (…) Nu vreau să comentez mai mult. Important este să rezolvăm această problemă, să trecem de acest incident și cei care sunt vinovați să plătească.”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s