„Centrul Istoric în prim plan!” Paragina se supraimpozitează cu 500%!

Viorel Marian Dragomir, reabilitare cladiri, primarie

„Centrul Istoric în prim plan!”, promite public Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila.
Domnia sa susține că, la ora actuală, în oraș se reabilitează clădirile ce aparțin Primăriei Municipiului Brăila, situate în Centrul Istoric al orașului: „Reabilităm clădirile primăriei din Centrul Istoric: M. Eminescu 27, M. Eminescu 46, M. Eminescu 72, Al. I. Cuza 157, N. Bălcescu 12, Al. I. Cuza 221, 1 Decembrie 1918 nr. 8, Piața Victoriei 11, Golești 1, Calea Galați Corp E Liceul de Arte, Ștefan cel Mare 508, Rubinelor 12, Rubinelor 14, etc.
În paralel, lucrăm la alte clădiri reprezentative: Fântâna din Piața Traian, Căminul Cultural din Chercea, fostul Liceu de prelucrare a lemnului de pe Bd. Independenței care va fi trasformat în sediu secundar al primăriei pentru taxe și impozite locale, lucru cu publicul, și vom continua asfaltarea în această zonă. Urmează: Calea Călărașilor 23, Al. I. Cuza 38, Ana Aslan 33, Câmpiniu 20, etc. În această perioadă, ne confruntăm cu o mare scădere a veniturilor dar, reabilitarea clădirilor primăriei din Centrul Istoric nu se oprește.”
Primarul subliniază totodată faptul că se continuă supraimpozitarea clădirilor private care sunt ținute în paragină: „Supraimpozităm paragina cu 500% în Centrul Istoric.”. În timp ce este sancționată nepăsarea, în același timp este susținută intenția celor care vor să își reabiliteze clădirile din Centrul Istoric al orașului: „Oferim scutire 3 ani de la plata impozitului pentru clădirile reabilitate. Apreciem și transmitem felicitări proprietarilor privați și altor instituții publice care reabilitează clădirile din Centrul Istoric.”, a mai spus primarul.

targ, oameni, strada mihai eminescu, dulciuri

Terase, târguri, spectacole în aer liber și scutiri de taxe pe Strada „M. Eminescu”

Cu alte cuvinte, pentru a da viață Centrului Istoric al Brăilei, Primăria Municipiului Brăila, după cum susține primarul Marian Dragomir:
„- va acorda scutire 3 ani de la plata impozitului pentru clădirile private reabilitate și va menține supraimpozitarea ruinelor cu 500%;
– va autoriza amplasarea de terase pe Strada „M. Eminescu”;
– va menține amplasarea umbreluțelor pentru a păstra aerul cosmopolit al Centrului Istoric;
– va organiza evenimente pe Str. „M. Eminescu” în condițiile legii – Festivalul Dulciurilor, Folk la Umbreluțe, Târgul Anticarilor, Târgul de Carte, etc;
– Teatrul „Maria Filotti” va începe din 20.06.2020 prezentarea unor spectacole tematice în aer liber TMF ESTIVAL (în parcarea Consiliului Județean de pe Str. „M. Eminescu”) cu respectarea prevederilor legale din această perioadă. Detalii suplimentare privind piesele și accesul gratuit pe pagina de internet a teatrului.
– va pregăti un nou proiect de hotărâre privind acordarea cu titlu gratuit a unor suprafețe de 4 m.p./artist pe Str. „M. Eminescu” elevilor liceelor de artă, studenților și artiștilor pentru realizarea de portrete, caricaturi, expoziții tematice, produse hand made locale, etc. Locațiile și detaliile vor fi prezentate în hotărârea de consiliu local.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s