S-a dat startul examenului de Evaluare Națională, sesiunea 2 – 27 iunie 2020!

test, examen, maini, scoala

161.038 de elevi au susținut astăzi, 15 iunie 2020, proba scrisă la Limba și Literatura Română din cadrul examenului de Evaluare Națională (sesiunea 2 – 27 iunie 2020).

Astăzi, 15 iunie 2020, s-a desfășurat prima probă scrisă din sesiunea iunie 2020, a Evaluării Naționale. Conform statisticii, oferite de către Ministerul Educației și Cercetării, au fost prezenți la examen, la nivel național, 161.038 de elevi, în timp ce 11.490 de elevi au fost absenți, iar 3 elevi au fost eliminați din examen, iar numai 1 singur elev s-a prezentat la examen cu temperatură peste 37,3 grade Celsius. Acesta urmează să susțină examenul într-o altă etapă, special alocată unor astfel de situații, după cum a precizat, de curând, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie.
Specificul acestei sesiuni de Evaluare Națională este acela că se organizeaza în două etape. Cea de-a doua etapă este organizată numai pentru copiii bolnavi sau cei care se află în izolare sau carantină, sau pentru elevii care la triajul epidemiologic au peste 37,3 temperatura corporală. „Deci această sesiune este organizată în a doua etapă începând cu data de 29 iunie, proba de Limba și Lteratura Română. Scopul organizării acestei etape speciale este tocmai acela de a da șanse egale tuturor copiilor și vreau să precizez că această etapă specială se va organiza înaintea repartiție computerizate care se va realiza în data de 10 iulie. Prin urmare, toți copiii absolvenți de clasa a opta au șanse egale pentru a participa la evaluarea națională.”, a spus ministrul în cadrul unei Conferințe de Presă ce a avut loc duminică, 14 iunie 2020.
Următoarea probă va fi susținută miercuri, 17 iunie 2020, la Matematică, iar ultima probă – Limba și literatura maternă – se va desfășură joi, 18 iunie 2020, proba la care s-au înscris să participe peste 10.000 de elevi.
Primele rezultate (înainte de depunerea contestațiilor) vor fi afișate luni, 22 iunie 2020 (până la ora 14:00).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s